Mekteb te zove!

Bismillahir-rahmanir-rahim!
Poštovani roditelji, draga djeco, Esselamu alejkum!

Allah dž.š započeo je objavu Kur’ana riječima:

“Čitaj, u ime Gospodara tvoga Koji stvara, stvara čovjeka od ugruška! Čitaj, plemenit je Gospodar tvoj, Koji poučava peru, Koji čovjeka poučava onome što ne zna.” (El-Alek, 1-5.)

Bez znanja nema ibadeta, a bez odgoja (ahlaka) nema ni korisnog znanja niti ispravnog ibadeta. Veza između znanja i odgoja je neraskidiva. Samo uz kvalitetno znanje i dobar islamski odgoj možemo očekivati korisnog i hajirli insana. Kolika je važnost odgoja u islamu i sam Poslanik Muhammed a.s  je rekao: “Poslan sam da usavršim ahlak-etiku kod ljudi”.

Vođeni kur’anom i sunnetom Poslanika Muhammeda a.s. Medžlis Islamske zajednice Dubrovnik posvećuje veliku pažnju i vodi brigu o odgoju i obrazovanju djece. Našu djecu, kroz sistem odgoja i obrazovanja u mektebu učimo o temeljima i vrijednostima islama, a sve u duhu naše tradicije.

Dragi roditelji i draga djeco!

Nalazimo se na početku školske i mektepske vjeronaučne godine, pa  vas obavještavamo  da  je upis na mektepski vjeronauk u Subotu, 12.9. 2020. god. pod nazivom; MEKTEB TE ZOVE!

Tim povodom, pozivam Vas roditelje da upišete Vaše dijete na mektepski vjeronauk koji se održava u džamiji-učionice mekteba u ul. Miha Pracata 3. Subotom od 9:30 – 12 sati.

Informacije možete dobiti na mob. 099 310 99 16 ili na telefon 323-799.

Dragi naši roditelji, odazovite se našem pozivu i upišite Vaše dijete u mekteb, jer je to najljepše za njegovu, ali i Vašu budućnost, a svakako i za budućnost našeg džema’ata. Vaša djeca su ustvari Allahov dar Vama za koji ste odgovorni Stvoritelju, Allahu dž.š. Neka nam riječi Allahovog poslanika budu pouka: “Najljepše što čovjek može ostaviti iza sebe jeste lijepo odgojeno dijete koje će činiti dovu za svog roditelja”.

Vašem djetetu MEKTEB nudi ono što drugi ne znaju, ne mogu ili neće, a to je:

– lijep islamski odgoj;
– znanje koje koristi;
– poštovanje prema Vama;
– ljubav prema drugima.

Zato, neka se Vaši domovi obasjaju korisnim znanjem Vaše djece i neka Uzvišeni Allah otvori Vaša srca za razumijevanje uz mahsus selam.

Salkan ef. Herić, glavni imam MIZ Dbk.

Copyright © IZ Dubrovnik. Sva prava pridržana.